Als adoptiemoeder van een kind met hechtingsproblematiek ben ik geinteresseerd geraakt in hechting en vooral hoe je hechting kan verbeteren.

Een aantal jaren geleden was het heel erg moeilijk om informatie te vinden over hechtingsproblematiek waar ik in de praktijk wat mee kon. Ondanks een goede voorbereiding van adoptievoorzieningen werd de situatie thuis behoorlijk heftig en ik maakte me zorgen over het toekomstperspectief van ons kind.

De boeken die ik erover las waren behoorlijk somber en deprimerend of veel te theoretisch. Ik ben toen veel gaan lezen, heb vele hulpverleners ingeschakeld en als er deskundigheidsbevordering te vinden was over hechting heb ik deze gevolgd. Ik heb veel geoefend in de praktijk met theorieën en speciale vaardigheden die handig zijn om te gebruiken bij hechtingsproblemen. Het is hard werken maar er is echt zoveel verbetering en groei mogelijk! Die kennis en ervaring wil ik delen. Er is nu gelukkig veel meer bekend over de werking van het brein, getraumatiseerde hersens en hoe je een kind of volwassene ermee kan helpen. De gewone opvoedvaardigheden werken vaak minder goed: een specifieke aanpak is echt nodig.

Ik heb een cursus gemaakt over hechtingsproblematiek en deze al op diverse plekken gegeven. Het is een mengeling van theorie, praktijk en ervaringsopdrachten die maken dat je beter begrijpt wat hechtingsproblematiek precies is, hoe het kan voelen en hoe je beter kan en moet aansluiten bij de behoeftes van mensen met hechtingsproblematiek. De sfeer thuis en de toekomst kan weer zonnig worden.

Feedback na cursussen:

Interessant, veel nieuwe inzichten gekregen, veel herkenning over cliënten, veel over mijn eigen  hechtingsgeschiedenis geleerd

Goede afwisseling theorie, filmpjes, korte opdrachten en persoonlijk verhaal.

Fijne interactie met de groep.

Super leerzaam en interessant, weet veel over theorie en praktijk.

Ik kan de de cursus desgewenst op locatie geven en indien nodig aanpassen aan de doelgroep.

U kunt daarvoor contact opnemen met 0634999423