chris frontpage

 

Ik ben Christiane Oomen, (1966). In 1990 ben ik afgestudeerd als ontwikkelingspsychologe. Deze studie richt zich op de ontwikkeling van allerhande gebieden zoals het denken, het leren, de taal, de emoties, identiteit, motoriek enzovoort bij kinderen tot 18 jaar. Deze studie is vergelijkbaar met de beter bekende richting orthopedagogiek.

Ik heb me binnen verschillende settings (o.a. doveninstituut, RIAGG, Psychologisch Advies Bureau) beziggehouden met de diagnostiek en hulpverlening bij kinderen en jongeren. Ook heb ik een aantal jaren gewerkt als maatschappelijk werker, waarbij ik hulpverlener was voor met name volwassenen.

Omdat ik, na een aantal jaren niet meer in de hulpverlening wilde werken, maar graag mijn oorspronkelijke passie/interesse (de taalontwikkeling/leerproblemen) wilde combineren met het werken met jongeren/volwassenen, ben ik in 2001 de Remedial Teaching opleiding gaan volgen.

Sindsdien heb ik vele klanten thuis en bij een huiswerkinstituut behandeld en is Talen-t langzamerhand ontstaan en nog steeds in ontwikkeling. Ik combineer mijn achtergrond als psycholoog (kijken naar de oorzaken) met de praktische instelling van een remedial teacher (gericht op het halen van betere schoolresultaten). Voor meer informatie over de inhoud van de begeleiding,¬†zie pagina¬†“begeleiding”.

In mijn praktijk maak ik naast mijn opleidingen en werkervaring ook gebruik van mijn persoonlijke ervaringen. Doordat ik tweetalig ben opgevoed heb ik een goed inzicht gekregen in de verschillende klankstructuren van het Engels en Nederlands en kan dat ook goed uitleggen.
Daarnaast weet ik uit eigen ervaring (al ligt mijn “achterstand” op een heel ander vlak) hoe belangrijk het is om lessen te geven die leuk zijn en aansluiten op de persoon en zijn motivatie.

Dit is echt noodzakelijk, vooral bij dyslexie, waarbij toch vaak langdurig en veel geoefend moet blijven worden.